Posejdon - klasični pikado

Autor PSSDZ | 21 Velj 2024

Prošlog vikenda odigrano je prvenstvo županije u klasičnom pikadu. Titulu prvaka je obranio Posejdon , srebro Dioklecijan a 3.mjesto Zeleni strijelac. Ujedno su ta tri kluba osvarili plasman na državno prvenstvo 31.5-2.6.u Drnišu. Četvrtoplasirani te prva rezerva za državno je Gladiator.

Počelo je u subotu natjecanjima po skupinama.
U skupini A obe pobjede je odnio Zeleni strijelac , Uvik kontra je u utakmici koja znači prolaz u play off  bila bolja od Minotaura.
U skupini B iznenađujuće je prvo mjesto i direktno polufinale ostvario Gladiator pobjedama nad Posejdonom i Mikrofonom. Posejdon je pobjedom nad Mikrofonom osigurao dodatnu šansu kroz play off.
Skupina C je uz očekivane 2 pobjede Dioklecijana donijela krajnje neizvjesnu utakmicu za play off između Colosseuma i ST-dartsa. 5:4 je završilo za Colosseum.
U nedjelju je započelo play off-om drugoplasiranih ekipa. Izgleda da je poraz od dan ranije samo naljutio Posejdonovce koji su play off-om doslovno protutnjali te ušli u polufinale prvenstva.
Drugo mjesto u play off-u a samim tim i 5.mjesto u županiji ostvrio je pk Uvik kontra , a Colosseum je ostvario 6.mjesto.

U polufinalu smo ponovo gledali dramu. Nakon prvog polufinala kojeg je Posejdon rješio u svoju korist 5:2 nad Zelenim strijelcem, hičkokovski triler se odigrao u drugom polunalu. 4:4 i 2:2 , i sve odlučuje 1 mala, ovaj put je otišlo na stranu Dioklecijana.
Za treće mjesto Zeleni strijelac je bio bolji od Gladiatora.
Čekalo se finale i dvoboj Dioklecijana i Posejdona.
Odličan dvoboj , možda je zafalilo malo više neizvjesnosti ali i ovako je bilo lijepo za gledati.
Na ovakvim natjecanjima teško je očekivati od bilo kojeg igrača da ostvari 100% pobjeda. Ali ovdje je to napravio Marko Janjić dopustivši protivnicima samo 7 legova u 2 dana.
1. POSEJDON
2. DIOKLECIJAN
3. ZELENI STRIJELAC
4. GLADIATOR
5. UVIK KONTRA
6. COLOSSEUM
7.-9. MINOTAUR , MIKROFON , ST-DARTS