IZVJEŠTAJ S 3.MASTERSA ZA SENIORKE I SENIORE

Autor PSSDZ | 21 Pro 2023

Prošle subote u Biljar klubu Zeus održan je 3.masters za seniorke i seniore u obe discipline.

To nam je već poznati prostor za igrru gdje smo već imali nekoliko mastersa pa  nije bilo nekih problema u slaganju aparata.Ni sa razglasom nije bilo problema kao na prošlom turniru,ali je bilo problema sa internetom pa sam jedva završio turnire u disciplini Cricket.I još je Mele koja mi je tribala pomoć ostala bez punjača za laptop pa je sve palo na moja nejaka pleća.Baš san se snerva.A moraš bit smiren jer vodiš četiri turnira u jednom danu,što i nije baš jednostavno.Prvo smo počeli s disciplinom Cricket za seniore gdje se prijavio 31 igrač,što je najmanje ove sezone.


U takvoj konkurenciji najbolji je bio Marko Janjić pobjedivši u finalu čak dva puta Vladimira Lešića što se i nije baš često događalo na našim turnirima.A baš ga je Vlado "bacija" na livu stranu i megdan najprije protiv Ivana Plazibata,a potom i Nikše Radoševića.Nik je tako osvojia brocu nakon dosta četvrtih mista bez postolja.Tako su sva tri igrača Posejdona završila na postolju što i nije neko iznenađenje,a da će ovo biti većer Marka Janjića proćitati će te u nastavku teksta.


A prije toga moramo izvjestiti o disciplini Cricket za seniorke gdje se prijavilo 11 igračica što je nekako u granicama prošla dva mastersa.Prvo mjesto osvojila je Josipa Brzić  pobjedivši u finalu svoju klupsku kolegicu Nataliju Šimac.Kolkio je Dioklecijan jak ove sezone pokazuje i treće mjesto Maje Tešije,pa i četvrto Ane Mamut.Još im fali vodeća u ukupnom plasmanu Olja Pavlović,ali prošla subota nije bio njen dan,tek sedmo i peto misto.Tako su igračice Dioklecijana "pokorile" disciplinu Cricket,a mi prelazimo na disciplinu 501 M.O. za seniore.


U toj disciplini je nastupilo 52 igrača što je osjetno manje u odnosu na prva dva turnira. E sad šta je uzrok tome ne znam,može bit i termin odigravanja,možda je i previše turnira u zadnje vrime ili je Kambelovac malo van ruke(mada nije ni Goleo u centru Splita). Najvjerovatnije sve po malo. Nadamo se da će na slijedećem koji se igra 13.01.2024. biti puno boli odaziv igraćica i igrača ,a mi se vratimo na izvještaj s turnira.Kako sam već naveo na početku teksta ovo je bila večer Marka Janjića koji je nakon zlata u Cricketu uzeo i  prvo mjesto u disciplini 501 M.O.Opet je u finalu pobjedio Vladimira Lešića ,ovaj put s desne strane tako da je osvojio turnir bez poraza.To mu je donijelo i prvo mjesto u ukupnom poretku masters serije 1.kategorije.A za Vladu neobična situacija da gubi dva finala u jednom danu.Treće mjesto  osvojio je Petar Jovović.još jedan iz plejade trećeligaša koji nadiru krupnim koracima u našoj županiji i mislim da mu je pobjeda protiv Vladimira Lešića u polufinalu desne strane liste jedna od najdražih u karijeri.I inače je cila ekipa iz Minotaura koje smo "natirali" da igraju drugu ligu odlično odigrala ovaj turnir što je definitivni pokazatelj da se jedino igrajući s boljima od sebe možeš napredovati u igri.Za kraj su ostao turnir za  seniorke u disciplini 501 D.O. na kojem je nastupilo 15 igračica što je prosjek i na zadnja dva mastersa.


Bez obzira što je Natalija Šimac osvojila ovaj turnir mislim da je najzadovoljnija bila Ana Lovrić bez obzira što je izgubila finale,ali je pobjedila  Nikolinu Vidačković,pa je izgubila od Olje, pa pbjedila redom Maju Bebić,Melitu Bubić,Maju Tešiju,Josipu Brzić i Petru Čagalj.To joj je donijelo i treće mjesto u ukupnom poredku masters serije za seniorke.Treće mjesto osvojila je Petra Čagalj i ona je već nekoliko mastersa u zoni medalja pa je ovo samo potvrda njene dobre forme. Kad Nata dođe na naš turnir iz Rijeke uvijek donese kvalitetu više i onda je uspjeh svake igračice koja nije iz PK Dioklecijan ,a uzme neku od medalja jer je to skoro reprezentacija Hrvatske.Drago mi je da su ovaj put došle igračice koje nisu bile na prva dva masters,treba nam ta širina i zbog zanimljivosti samog natjecanja.Kako su ostala još tri  vikenda za odigrati,puno je tu bodova u igra pa nam slijedi velika borba za TOP 12 po kategorijama.Za kraj svima želim vesele nadolazeće blagdane ,s puno Božjeg blagoslova.


Sportski pozdrav 

Eduard Akrap

Predsjednik PSSDž